ANKARA / GÜDÜL - Cağa Ortaokulu

Cağa'da Ayın Şairi Abdurrahim KARAKOÇ

.

Rahmetli şairimiz Abdurrahim KARAKOÇ'u unutulmaz şiirleri ile andığımız etkinliğimize  şairimizin oğlu Ak Parti MKYK Üyesi ve Genel Sekreter Yardımcısı Av. Sayın Türk İslam KARAKOÇ onur konuğumuz olarak katılarak bizlere şeref verdiler.

Etkinliğimize Güdül Belediye Başkanımız Sayın Muzaffer YALÇIN, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Cemil ASLAN ve Sayın Şube Müdürlerimiz, Beypazarı İlçe Milli Eğitim Şube Müdürümüz Rahmi ÇALIŞKAN, Beypazarı RAM Müdürümüz Sayın Muhammet ELCİ ve sayısız değerli misafirlerimiz katılarak bizlere ve öğrencilerimize şeref verdiler.

Çağa'da Ayın Şairi Abdurrahim KARAKOÇ

.

Çağa Ortaokulu olarak, öğrencilerimizin; toplumsal hayatın en temel öğesi, dilin ve insanın özü olan şiiri yaşayarak öğrenmeleri,  geçmişten günümüze Türk Edebiyatının yapı taşlarını oluşturan şairleri daha yakından tanımaları için, Türkçe Öğretmenimiz Elif KORKUSUZ yönetiminde her ay Ayın Şairi Etkinliği düzenliyoruz.

.

Ayın şairi etkinliğimizde; Türk Edebiyatının önde gelen şair ve gazetecilerinden Abdurrahim KARAKOÇ'u bizlere bıraktığı eşsiz eserleri ile daha yakından tanıyor, kendisini büyük bir saygı ve rahmetle anıyoruz.

Ağu

Yıl sonu etkinlikleri kapsamında öğrencilerimizle düzenlediğimiz eğitici gezilerimizi en anlamlı ve güzel yerde noktaladık. Bir LÖSEV Gönüllüsü olan Çağa Ortaokulu olarak LÖSEV Köyünü ziyaret ettik.

ÇAĞA ROMA TİYATROSU ARKEOPARK KAZI ALANINDA

Arkeolog ve Müze Eğitimcisi Sayın Tolga ÇELİK rehberliğinde Roma Tiyatrosu Arkeopark Kazı Alanında yerinde, yaparak ve yaşayarak Arkeoloji ve Arkeolojik Kazı hakkında bigiler edindik.

ÇAĞA CUMHURBAŞKANLIĞI MİLLET KÜTÜPHANESİNDE

134 farklı dilde 4 milyondan fazla kitap koleksiyonu ve 120 milyon makale ve raporla ülkemizin en büyük kütüphanesi olan Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesini ziyaret ettik.

May

Çağa Ortaokulu olarak;  29 Mayıs Mayıs 1919 tarihinde Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a ayak basarak milli mücadeleyi başlattığı, doğum günü olarak belirttiği ve gençlere armağan ettiği 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını öğrencilerimiz ile birlikte göklerdeki istikbalimiz Türk Havacılık ve Uzay Sanayiinde kutladık.

Şbt

Yozgat Bozak Ünivbersitesinden Prof. Dr. Mustafa BÖYÜKATA, Hacettepe Üniversitesinden Prof. Dr. Nurettin DEMİR ve Finans Mühendisi Emir ÇETİNKAYA "Köyde Okuma Etkinlikleri Projesi" kapsamında 25 Şubat 2022 tarihinde okulumuzda öğrencilerimize ve öğretmenlerimize yönelik eğitim semineri vereceklerdir.

Ock

Jandarma Genel Komutanlığı emrinde görevli Trafik Timleri tarafından Ülkemiz genelinde EBA üzerinden öğrencilere Trafik Güvenliği eğitimleri verilmektedir.

Bu eğitimlerden biri de 13 Ocak 2021 Çarşamba günü okulumuz Müdür Yardımcısı Zehra GÖÇMEN'in moderatörlüğünde, Ayaş İlçe Jandarma Komutanlığı J.Asb.Üçvş. Bahtiyar AKBAŞ tarafından öğrencilerimize Zoom programı üzerinden verildi.