ANKARA / GÜDÜL - Cağa Ortaokulu

Tarihçe

Edinilen bilgilere göre 1923-1924 yıllarında üç sınıflı olarak eğitim ve öğretime başladığı daha sonra bir ara beş sınıfa çıkarılıp, tekrar üç sınıfa indirildiği bilinmektedir. Okulumuzun kesin olarak 1928 yılında beş sınıflı olarak eğitim öğretime açıldığı okulumuzun kayıtlarında mevcuttur. Okulumuzun ilk öğretmeni kasabamız halkından ”Ali Efendi Dede” olarak bilinen “Ali Ünsal”dır.

Okulumuzun adı kasabamızın adından gelmekte olup, geçmiş yıllarda okulumuzdan doktor, öğretmen, mühendis, komiser ve subaylar yetiştirdiği gibi halen Gazi Üniversitesi Matematik Bölümü Başkanı Prof.Dr. Muhsin Mert, okulumuzdan mezun olmuştur.

1975 yılında müstakil Çağa Ortaokulu açılmıştır.15 Eylül 1988 de Çağa İlkokulu ile Çağa Ortaokulu birleşerek Çağa İlköğretim Okulu olmuştur.

Ankara Güdül İlçesinin Çağa Beldesinde bir köy okulu olan Çağa İlköğretim Okulu 1988 yılında eğitim öğretime açılmıştır. 11/4/2012 tarihli ve 28261 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 30/3/2012 tarihli ve 6287 sayılı İlköğretim ve Eğitim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile birlikte Çağa İlkokulu ve Çağa Ortaokulu olarak aynı binada hizmet veren 2 eğitim kurumu haline geldik. Okulumuz 2013 yılında okul dönüşümleri kapsamında Çağa Ortaokulu haline geldi.

Okulumuz ana bina ve çok amaçlı salon binası olmak üzere iki bölümden oluşmaktadır. Okulumuzun geniş bir bahçesi ve öğretmenlerimiz için bahçe içinde 4 adet lojman bulunmaktadır. Okulumuzda 11 sınıfımız mevcuttur.

Bunun yanında bir kütüphanemiz, bir satranç sınıfımız, bir spor odamız, bir B.T.S. sınıfımız, bir proje sınıfımız, birçok amaçlı salonumuz ve arşiv odamız mevcuttur.

2022 – 2023 eğitim öğretim yılında 3 öğretmen ve  39 öğrenci ile eğitim öğretime devam etmekteyiz.

Yayın: 09.12.2018 - Güncelleme: 17.08.2023 13:05 - Görüntülenme: 401